Tijdelijk beheer

Leegstand van Rembrandt deed het gebouw en de omgeving geen goed. We wilden niet wachten tot de ontwikkeling van het pand zijn beslag krijgt, maar het pand nu alvast van waarde laten zijn voor de stad. Ad Hoc zorgt samen met Club Rembrandt voor het beheer van het pand totdat de vernieuwing begint. We gaan samen de strijd met graffiti aan, en zorgen voor een positieve sfeer.

Ad Hoc

Ad Hoc is verantwoordelijk voor het tijdelijk beheer. Ad Hoc maakt de afspraken met de gebruikers van de zalen en ziet erop toe dat het tijdelijk gebruik van Rembrandt verloopt volgens de regels die gelden voor het pand en de locatie. 

Renée Verhoef van Ad Hoc Beheer

‘We zitten in Arnhem schuin tegenover Rembrandt en keken tegen het leegstaande pand aan. Vastgoed van leegstand naar iets waardevols brengen is ons werk, dus voor ons was het een logische stap om te kijken of we wat in het Rembrandt Theater kunnen doen. 

‘De plek geeft ons de gelegenheid om onze maatschappelijke rol te spelen, en als Ad Hoc zichtbaar te zijn in de stad. We bieden ruimte aan culturele en maatschappelijke activiteiten voor en liefst door Arnhemmers. Die krijgen voorrang boven eventuele commerciële gebruikers” 

Club Rembrandt

Club Rembrandt verzorgt de programmering van de foyer en de ondersteunende horeca. Het gaat om activiteiten die nu moeite hebben om een plek te vinden in Arnhem, zoals exposities en een open podium voor comedy . 

Robin van der Beek, van Nieuw Vertier: “We willen er weer een toffe plek van maken. Het terras wordt opengesteld voor de Arnhemmers en de foyerfunctie voor en na activiteiten in de zalen komt terug. De horeca binnen en buiten is bedoeld als ondersteuning voor de activiteiten in de zalen en de foyer. Er is dus alleen horeca als er ook activiteiten zijn geprogrammeerd.”

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het Rembrandt Theater? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief. De eerste editie is medio juni 2021 gepland.